/Ekspertja jep lajmin e fri kshëm! Mos hani më byrekë, tron ditëse çfarë na ndodh kur e konsumojmë këtë produkt

Ekspertja jep lajmin e fri kshëm! Mos hani më byrekë, tron ditëse çfarë na ndodh kur e konsumojmë këtë produkt

Psikologia turke, Nejla Avci ka bërë një deklaratë me të cilën i ka çuditur, por edhe frlkësuar të gjithë.

Ajo ka thënë se byreku ndikon negativisht në zhvillimin e trurit. Këtë deklaratë, ajo e ka bërë gjatë seminarit me temë “Mungesë vëmendjeje të çrregullimit hiperaktiv”.

Më tej psikologia turke ka thënë se ushqimet me sheqer të tepërt dhe karbohidrate janë duke ndikuar negativisht në zhvillimin e trurit.

Më tej ajo ka thënë këto fjalë:

“Çdo lloj ushqimi si byreku apo bugaçja ndikon në masë të madhe në çrregullimin e hiperaktivitetit dhe mungesës së vëmendjes. Byreku pengon zhvillimin e trurit. Ndërsa sheqeri me energjinë e tepërt që jep, në mënyrë negative ndikon mbi trurin.”