/EPlKE: AdoIeshentja nuk ikën dot në mbrëmjen e maturës, më pas 120 meshkuj i shkojnë në shtëpi dhe…

EPlKE: AdoIeshentja nuk ikën dot në mbrëmjen e maturës, më pas 120 meshkuj i shkojnë në shtëpi dhe…

Shumë nxënës presin me padu rim për mbrëmjen e maturës, pasi ajo shënon përfundimin e shkollës dhe fillimin e pushimeve verore.

Është një moment shumë emocionues që kërkon përgatitje: Duhet të gjeni një shoqërues, një fustan, lule dhe të organizoni të gjitha detajet e tjera.

Shannon Purcifer është një nxënëse angleze, e cila mezi priste të merrte pjesë në këtë festë të madhe. Por, për fat të k.eq, vajza 16-vjeçare nuk arriti të shkojë pasi ra pre e bul.lizmit, që shka.tërroi ëndrrën e saj.

Për Shannon, festa e fundvitit ishte një fund i mirë për mbyl.ljen e një cikli shkollor; vitin e ardhshëm ajo më në fund do të shkonte në universitet dhe do të fillonte një rrugë të re në jetë.

Vitet e kaluara kishin qenë shumë të vës.htira për të. Vajza vu.an nga sëm.undje të ndryshme, duke përfshirë: artrit reu.matoid, kolit ulc.erativ (infl.amacion kronik intestinal), etj.

Shannon zgjodhi edhe veshjen, por kur erdhi dita e madhe, ajo preferoi të qëndronte në shtëpi.

Shokët e klasës e tal.lën kaq shumë për shk.ak të sëm.undjeve të saj, aq sa ajo vendosi se nuk donte të shkonte më në festë.

Ky vendim bëri që Claire Carstens, nëna e Shannon, të shkruante zhgë.njimin e saj:

“Nëse Shannon do të kishte shkuar sonte, do të vishte këtë fustan të bukur. Falë ke.qtrajtimeve të ulëta, Shannon vendosi të mos vinte për të mos u përz.ier me atë ll.um që e bënte atë të ndihej kaq e tris.htuar.

Për një vajzë që i është dashur të përb.allet me shumë vës.htirësi në jetë … kolit ulce.rative dhe artrit reu.matoid, ajo është një grua e re me një mendje shumë të fo.rte, madje sot edhe më e fo.rtë. Unë të dua bijë!”

Nëna e Shannonit u lexua nga shumë njerëz dhe së shpejti filluan të mbështesin vajzën miqtë, të njohurit dhe madje edhe të huajt.

Ideja ishte të organizohej një festë speciale për Shannon, ku miqtë dhe të njohurit të mund të festonin me të.

“Kjo është për t’i dem.onstruar të gjithë këtyre njerëzve të keq.inj që nuk mund të fitojnë dhe gjithashtu për t’i provuar të gjitha vik.timave të nga.cmimi se ka një dritë në fund të tunelit”, thotë nëna e Shannon.

Festa private e fundvitit e Shannon u zhvillua në Kolegjin Shën Vincent dhe ishte një sukses i madh. Në fillim, 120 motoçiklistë nga një klub në zonë, Gosport Scooter Club, u paraqitën në shtëpinë e Shannon. Ata donin t’i tregonin të gjithë mbështetjen e tyre duke e shoqëruar atë në festë.

Më pas, më shumë se 100 vetë morën pjesë në festë, duke përfshirë miqtë dhe të huajt. Së bashku, ata organizuan një festë elegante dhe shumë muzikë. Ishte një mbrëmje e paharruar.

Ngacmimi mund të na pr.ekë të gjithëve, për fat të k.eq, Shannon nuk është e vetmja që e ka përj.etuar atë në lëkurën e saj.

Por kjo histori na tregon se e mira gjithmonë mbizotëron dhe se edhe nga.cmuesit e tal.lësit mund të hum.basin.