/EPlKE, shqiptarët nuk DlNË Himnin Kombëtar! Përgjigje që ju Ienë me gojë hapur (Video)

EPlKE, shqiptarët nuk DlNË Himnin Kombëtar! Përgjigje që ju Ienë me gojë hapur (Video)

Që nga shpallja e pavarësisë në 1912, “Himni i Flamurit” është himni kombëtar i Shqipërisë. I shkruar nga poeti i madh Asdreni.

“… Me të Iuftuan çetat e kryengritjes që ishin nëpër gjithë viset e Atdheut, dhe vd.iqën vd.ekjen e ëmbël dëshmorët e lirisë.

Me të u ngrit Flamuri në Vlorë…”. Kështu do të shkruante Lasgush Poradeci se përse u zgjodh kjo poemë si himni i vendit tonë.

Që nga ngritja e flamurit e deri më sot, ku në çdo event, nga pritje zyrtare e deri te ndeshje sportive; të gjitha startojnë me

“Rreth flamurit të përbashkuar…”. Njerëzit ndjehen krenarë që janë shqiptarë dhe këndojnë nën

zë; ata syresh që ia dinë kuptimin e mbajnë dorën në zemër e të tjerët këta “më modernët” bëjnë simbolin e shqiponjës me duar.

Madje kur flamuri ynë fluturoi me dron mbi Beograd dhe nuk u la të binte mbi tokë, të gjithë u ndjemë edhe më shumë patriotë.

“Ne jemi shqiptar dhe ky është flamuri më i bukur në botë.”

https://youtube.com/watch?v=yFxS9lutslk%3Ffeature%3Doembed