EPlKE:Miliarderi i bën miIionerë të gjithë banorët e fshatit ku u rrit

  0
  239

  Të gjithë banorët e një fshati spanjoll janë gdhirë milionerë.


  Ata nuk kanë fituar ndonjë llotari, por fati i tyre është se kanë lindur në një fshat me miliarderin Antonino Fernandez.

  Fernandez ishte fëmija i 11-të nga 13 të tillë.


  Familja e tij emigroi në Meksikë kur ai ishte 32 vjeç.

  Ai u bë president i kompanisë Modelo, që prodhon birrën e famshme Corona.

  Fernandez vd.iq në gusht të këtij viti, në moshën 99-vjeçare.


  Në testament ai u la 80 banorëve të fshatit të lindjes 169 milionë sterlina, ose mbi 2 milionë sterlina për banor.

  Fernandez lindi në mes të v arfërisë dhe në moshën 14-vjeçare e la shkollën pasi prindërit nuk i përballonin pagesat.Pas Iuftës Civile ai u vendos në veri të Spanjës, ku u martua me Cinia Gonzalez Diez.

  Në vitin 1949, xhaxhai i gruas, pronar i grupit Modelo, i ftoi që të shkojnë në Meksikë.Fernandez nisi të punonte për birrarinë fillimisht si punëtor i magazinave.

  Por ngadalë nisi të ngjiste shkallët e karrierës dhe në vitin 1971 ishte bërë president i kompanisë.Ai ndihmoi që birra Corona të bëhej jo vetëm birra më popullore në Meksikë, por një fenomen botëror.