/FIet poIici i re voItuar: O POPULLl IM, unë i kam shërbyer të gjithëve, mos na ktheni në marsin e maIIkuar 1997 (DEKLARATA E FORTË)

FIet poIici i re voItuar: O POPULLl IM, unë i kam shërbyer të gjithëve, mos na ktheni në marsin e maIIkuar 1997 (DEKLARATA E FORTË)

Saimir Neziri, një ish-oficer policie që i ka shërbyer të gjitha qeverive nga viti 1992 deri në vitin 2018, apelon për qytetarët që të mos e kthejnë kurrë situatën mbrapsh, në marsin e ma llkuar të vitit 1997

I indinjuar nga skenat e dh unës që ka parë prej dy ditësh në kryeqytet, me dj egien e koshave të plehrave apo go ditjen e uniformave blu, ai nxjerr nga arkiva fotot kur u ka shërbyer të gjithëve,

Bashkim Koplikut në 1993, Agron Musarajt, Halit Shamatës, Blerim Celës, Neritan Cekës, Perikli Tetës, Petro Kocit, Spartak Pocit, Ilir Gjonit, Stefan Cipës,

Luan Ramës, Igli Toskës, Sokol Olldashit, Bujar Nishanit, Lulzim Bashës, Flamur Nokës, dhe Saimir Tahirit në 2018. Pas kësaj, largohet përfundimisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“E mbylla misionin në Policinë e Shtetit se erdha këtu në USA. Me pak fjalë i kemi shërbyer të gjithë sistemeve. E bëra këtë hyrje sepse shihja në TV pr otesta të dhu nshme nga turma njerëzish që kërkonin drejtësi.

Po nga kush? Nga pema e Vitit të Ri të dj egur, nga muret e Ministrive, nga policët që janë duke kryer detyrën, nga kazanët e pl ehrave në M.Shyri?

Atëherë ti lëmë institucionet ligjzbatuese të kryejnë detyrën. E kuptoj që shkaku I këtyre t razirave ishte një punonjës policie që për një vepër pe nale të kryer do të mbajë përgjegjësi ligjore individuale.

Prandaj o populli im mos na ktheni në Marsin e mallkuar të 1997” shkruan me jo pak re voltë, Saimir Neziri, ish punonjës i policisë së shtetit