/Flet gjyshi që mjekët i kishin dhënë vetëm 3 muaj jetë: Si e kurova kancerin me iIaçin e qenve

Flet gjyshi që mjekët i kishin dhënë vetëm 3 muaj jetë: Si e kurova kancerin me iIaçin e qenve

Në janar të vitit 2017, Joe Tippens ishte i sigurt se do të vd.iste nga kanceri i qelizave të vogla të mushkërive.

Por pastaj një veteriner i sugjeroi që të provonte diçka jo-konvencionale, për të thënë më së paku: një iIaç për qentë.

Medikamenti, është një përbërës anti-krimb i përdorur për të trajtuar krimbat dhe parazitët e tjerë të zorrëve tek kafshët, kryesisht qentë.

Në vitet e fundit, studimet që sugjerojnë ky medikament anti-krimb mund të kenë përbërës të cilët Iuftojnë qelizat e kancerit dhe rastet që kanë gjetur shërim prej tij janë shtuar.

Ishte diçka e rrezlkshme për t’u provuar, por duke qenë se i kishin mbetur edhe 3 muaj jetë, Joe e gjykoi se nuk kishte gjë për të humbur.

Sipas një studimi të publikuar në Nature, shkencëtarët kanë zbuluar ratsësisht se përbërësit e këtij medikamenti i “ng.ordhin” qelizat e kancerit.

Veç iIaçit për qen, Tippens ishte regjistruar në një “eksperiment klinik” për sëmundjen e tij, por nuk u kishte treguar mjekëve të tij se çfarë bënte në shtëpi.

Tre muaj pasi nisi të merrte iIaçin për qen, Joe dhe mjekët e tij mbetën të tro.nditur kur panë rezultatet dhe zbuluan që kanceri dhe metastazat ishin zhdukur tërësisht.

Burimi: Mail Online|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania