/Foto që po ÇMËNDlN Serbinë, Shikoni ç’farë ARMATlMl sjell Amerika në Shqipëri

Foto që po ÇMËNDlN Serbinë, Shikoni ç’farë ARMATlMl sjell Amerika në Shqipëri

Pas arritjes së marrëveshjes ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës,Shqipëria do të jetë kryeqendra e Ballkanit për bazat e SHBA-ve dhe NATO-së, ku tani më kanë filluar të zbarkojnë arsenalin. 

Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka gjatë vizitës në SHBA zhvilloi një takim me sekretarin e Mbrojtjes James Mattis.

Gjatë takimit Xhaçka kërkoi nga SHBA që NATO të ndërtojë një bazë ushtarake në Shqipëri për të demonstruar se kjo zonë nuk harrohet nga aleatët.

Ministrja shqiptare u sugjeroi amerikanëve të shikojnë mundësinë që Shqipëria të shërbejë si vend kontakti në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Shqipëria paraqiti disa ide për të vënë në dispozicion baza tokësore, ajrore dhe detare në mënyrë dypalëshe me SHBA ose NATO-n. 

Aktualisht SHBA ka një bazë ushtarake në Kosovë, ndërsa krijimi i bazave tjera në Shqipëri do të thotë më shumë të ardhura. Bien dakort, Shqipëria dhe Amerika të sjellin 3 baza Amerikane në Shqipëri, priten të vijnë në Shqipëri muajin Maj të këti viti,

120 avion ushtarak, 10 mij blinda, lloj lloj mjetesh e sisteme raketore, Shqipëria do të jetë kryeqendra e Ballkani kundër RUSISË. Sot në Shqipëri erdhen 33 helekoptera Apaçë në Zadrime të Lezhës, për mbrojtjën e tyre në tunele, priten të vijnë edhe 120 avion dhe blinda.