/Fotoja nga Tirana bën XHlRON e botës/ Gruaja pastron shtëpinë mes rr ënojave të TERMETlT

Fotoja nga Tirana bën XHlRON e botës/ Gruaja pastron shtëpinë mes rr ënojave të TERMETlT

Pas të.rmetit të r.ëndë që go.diti vendin të shtunën pasdite, fotoreporteri gent Shkullaku ka publikuar një foto nga fshati Zhurje i Tiranës, ku një grua pastron mb.eturinat nga shtëpia e cila tashmë është rr.ënuar.

“Myzejene Zhuri pastron m.beturinat nga shtëpia në Zhurje afër Tiranës në 22 shtator 2019, pas dy t.ërmeteve me madhësi 5.0, që g.oditën vijën bregdetare të Adriatikut të Shqipërisë. – Një të.rmet i fo.rtë g.oditi Shqipërinë, duke detyruar banorët në rrugë në disa qytete, duke sh.kaktuar ndërprerje të energjisë në kryeqytet dhe sh.embjen e disa ndërtesave në një fshat aty pranë.”, shkruan Shkullaku në foton e publikuar.

Një të.rmet i fo.rtë ka g.oditur Shqipërinë ditën e shtunë. Sipas IGJEUM forca e të.rmetit ka qenë me ma.nginutë 5.8 baIIë i shkallës ri.hter me epiq.endër në detin Adriatik afër qytetit të Durrësit. Lë.kundjet kanë qenë të fo.rta dhe janë d.ëmtuar më shumë se 900 banesa dhe janë l.ënduar mbi 110 persona. Prej dy netësh qytetarët janë n.djerë të fr.ikësuar dhe një pjesë e tyre ka br.aktisur banesat dhe po fIenë në çadra e ngritura nga Emergjencat. Qeveria ka nisur punën duke ngritur grupet e punës për verifikimin e d.ëmeve në terren.