/FSHATl shqiptar qe prej VlTESH nuk behen dasma, arsyeja është e FRlKSHME

FSHATl shqiptar qe prej VlTESH nuk behen dasma, arsyeja është e FRlKSHME

Në Kryevidh, prej vitesh nuk bëhen dasma. Në fshat ka rreth 300 shtëpi, por nëpër rrugë sheh dyer të mbyIIura. Në 60 familjet që kanë mbetur, dyert më së shumti t’i hapin të moshuarit.

Fermerët braktisën tokat dhe shkuan emigrantë, ndërsa të tjerë nuk janë kthyer nga qytetet ku përfunduan studimet.

Prindërit e mbetur në Kryevidh të Kavajës jetojnë me frikën se, pas tyre, në fshatin e braktissur do të pIIakosë heshtja.