/GJEN NJË SHTËPI TË BRAKTlSUR, MBETET “PA FRYMË” KUR HYN BRENDA.

GJEN NJË SHTËPI TË BRAKTlSUR, MBETET “PA FRYMË” KUR HYN BRENDA.

Historia ka të bëjë me zbulimin e një shtëpie madhështore të braktisur në mes të një pylli. Diçka që me siguri nuk ndodh çdo ditë.

Zakonisht vendbanimet që nuk janë më të banuara kanë tipare të njëjta karakteristike. Mbizotëron pluhuri, çrregullësi, objekte të thyera, mure dhe dysheme të shkatërruara, dyert e thyera … kështu mendon kushdo për shtëpitë e braktisura.

Një ndër ta është edhe Bob Thissen, i cili, në një vend të mbuluar nga bimësia e dendur në Francën qendrore, ka gjetur një ndërtesë të madhe të braktisur, të rrethuar nga një kopsht i madh.

Vila përbëhej nga 12 dhoma, dhe gjëja që kishte habitur shumë Bob ishte se çdo gjë në të gjitha dhomat ishte në gjendje të mirë, pavarësisht kohës dhe motit. Karrige, mobilje, qilima, tapete dhe orendi të ndryshme ishin ende në gjendje të mirë.

Edhe shtretërit ishin ende të mirë, sikur dikush t’i kishte riorganizuar ato kohët e fundit. Eksploruesi kishte gjetur edhe një piano të çmuar, pastaj disa gazeta në rregull, rrobat të vendosura mirë në dollapë.

Dhe pesë vjet pas këtij zbulimi, burri u kthye në atë vend misterioz që ishte dhe gjeti sërish gjithçka siç e kishte lënë. Për fat të mirë, asgjë, madje as ndonjë akt vandalizmi, nuk e kishte shkelur atë kohë.

Në fund u zbulua se vila i përkiste një çifti të moshuar pa asnjë trashëgimtar. E cila mbeti pa pronarë, deri në pikën e harresës.