/Gjëndet THESARl në gadishullin e Karaburunit

Gjëndet THESARl në gadishullin e Karaburunit

Gjendet një thesar në brigjet e detit Jon”, kështu shkruajnë mediat italiane.

Është fjala për gadishullin e Karaburunit, ku është zbuluar së fundmi në një anije antike e përmbytur. Imazhi është zbuluar nga RPM Nautical Foundation me seli në Florida.

Pamjet tregojnë një anije të përmbytur, që shtrihet në detin Jon pranë gadishullit të Karaburunit.

Anija mund të ketë objekte që datojnë që prej shekullit VIII para Krishtit deri në Iuftën e Dytë Botërore dhe për pasojë cilësohet si një thesar pasi ka atraksione të mëdha turistike.