/Gjithçka Iidhet me një grua/ Del në dritë SEKRETl që e TORTUROl Enver Hoxhën deri ditën që ndërroi jetë

Gjithçka Iidhet me një grua/ Del në dritë SEKRETl që e TORTUROl Enver Hoxhën deri ditën që ndërroi jetë

Enver Hoxha është cilësuar si një prej dik tatorëve më të eg ër të të gjitha kohërave. Gjatë sundimit të tij të eg ër në vendin tonë u vr anë me mijëra njerëz të pafajshëm vetëm sepse shikoheshin si ar miq.

Së fundmi në rrjet po qarkullojnë se cili ka qenë sekreti më i madh i ish-di ktatorit Enver Hoxha. Sekreti i Hoxhës lidhet pikërisht me një nga motrat e mbretit Ahmet Zogu.

Thuhet se ish-di ktatori ka pasur një lidhje me princesha Mexhide. Hoxha arriti ta joshte atë dhe ajo u bë e dashura e tij.

Po ashtu mësohet se në kohën që Hoxha ishte mësues në Liceun e Korçës, mes tyre pati një letërkëmbim të de ndur.

Edhe mbreti Zog ishte dakord që motra e tij të martohej me Enver Hoxhën. Kishte gjasa të mëdha që martesa midis tyre të shpallej pranverën e vitit 1939, por kjo gjë nuk ndodhi për shkak të pro blemeve që mbreti Zog pati në atë periudhë.

Në kohën që mbreti Zog me familjen e tij u larguan nga vendi drejt Greqisë duke kaluar nga Korça, princesha Mexhide i kërkoi Hoxhës që të vinte me të në mërgim. Ajo i premtoi atij se ata do të ktheheshin shumë shpejt në Shqipëri dhe Hoxha pranoi.

Të dhënat tregojnë se ish-di ktatori shkoi me familjen mbretërore deri në kufirin greko-turk, por kur ai pa se ata nuk po shkonin në Selanik ku do t’ i merrte një anije britanike që do t’ i çonte në Londër, siç ishte thënë u kthye.

Hoxha e kishte kuptuar se fuqitë e mëdha e kishin bra ktisur mbretin Zog, kështu ai u kthye në Shqipëri duke marrë me vete disa para që ia mori motrës së mbretit.

Thuhet se Enver Hoxha dhe Princesha Maxhide nuk u takuam më kurrë, por fr ika se mos letrat që ai i kishte dërguar asaj do të zbuloheshin e to rturoi deri ditën që ajo vd iq.

Ndërsa vitet e fu ndit të jetës, Hoxha madje urdhëronte që të dërgoheshin lule tek v arri i Mexhidesë. Të gjithë mendonin se bëhej fjalë për ndonjë kushërirë të tijën nga Gjirokastra.

Enver Hoxha (1908-1985) leader of Albania