GJlGANDl 64 metër i gjatë bIIokon kanaIizimet

  0
  792

  Një masë gj;igante më e madhe se kulla e Pizës ka bllokuar kanalizimet në një qytet në Angli.

  Masa prej 64 metrash e yn;dyrave e ngurtë, vajrave dhe copave të lagështa është zbuluar në kanalizimet e Sidmouth.

  Këto masa formohen kur njerëzit hedhin mbetje, përfshirë yndyrnat, pelena dhe peshqirët, dhe do të duhen rreth tetë javë për ta hequr, thonY South West Water (SWW).

  SWW ndan fotografitë e masës në mediat sociale, duke thënë, “Është një dyzinë 64 metra e gjatë, që krahasohet me gjashtë autobusë dykatësh njëri mbi tjetrin”.

  Drejtori i Ujërave të Zeza SWW, Andrew Roantree tha: “Kjo tregon se si ky probIem mjedisor kyç nuk është vetëm tek qytetet e Mbretërisë së Bashkuar, por pikërisht këtu në qytetet tona bregdetare”.

  “Kjo është sasia më e madhe e zbuluar në his;torinë tonë të shërbimit që do ti marrë ekipit tonë të kanalizimeve rreth tetë javë për të shpërndarë këtë përb;indësh, dhe duke punuar në kushte jashtëzakonisht të vë;shtira të punës”.

  Z. Roantree ka paralajmëruar qytetarët që të jetë më i kujdesshëm në lidhje me atë që ata shka;rkojnë në kanalizime.

  Autoritetet kanë siguruar publikun se nuk ka rr ezik për ujërat që konsumohen në banesa, dhe puna për pastrimin do të fillojë shumë shpejt.