/Gjuetarët e thesarit nxjerrin në dritë varkën me avull 150 vjeçare, por gjetja e vërtetë ishte brenda…!!

Gjuetarët e thesarit nxjerrin në dritë varkën me avull 150 vjeçare, por gjetja e vërtetë ishte brenda…!!

Disa veta ishin shtrirë 45 metra poshtë fushës së grurit; Që menjëherë përfaqësonte një çështje, pas tavolinës së ujit në Kansas është 10 këmbë nën sipërfaqen e tokës. Arkeologët duhet të përdorin pompat për të dëbuar të gjithë ujin nga vendi i va.rrit.

Kur ata përfunduan, arkeologët nuk mund të pranonin atë që kishin zbuluar. Ishte një avull i madh me avull që ishte i pandashëm Pittsburgh në mes të viteve 1800, dhe ishte ulur në një mjedis astronomik sans oksigjen që kishte ruajtur një pjesë të madhe të ngarkesës brenda.

Ky ngarkesë përfshinte “pjata të shkëlqyera, veshje, madje edhe ushqim të paketuar, të gjitha të mbrojtura në kushte të pabesueshme”, sipas deklaratës publike.

Po ashtu, përmbante ar.më zjarri, të cilat abolicionistët kishin tentuar t’i mbanin shokët në Kansas duke Iuftuar për ta bërë atë shtet pa rob. Thjesht, asnjë prej ngarkesave të varkës nuk arriti objektivin e saj të planifikuar.
Më poshtë shihni pamjet në Video: