Gjyshja i BËRl familjes një foto duke ngrënë akuIIore, por nuk e dinte NDlKlMlN që do të kishte kjo foto për ta

  0
  283

  Shpesh thuhet se nuk e dimë kurrë se çfarë po ndodh në jetën e dikujt tjetër. Kjo është arsyeja pse gjithmonë duhet të mbeteni të sjellshëm kur keni të bëni me njerëz të tjerë – sidomos të panjohur.

  Një gjyshe mori nipin e saj për një akullore të vogël një ditë pas mësimit dhe ndërsa po dilte nga dyqani i akullores, ajo vuri re një familje prej katër vetash duke shijuar akullore së bashku dhe ashtu të lumtur siç ishin ajo u ofrua ti pyeste nëse do të donin që fotografi së bashku dhe pasi ia bëri foton vajza e familjes mori telefonin e gjyshes dhe e përdori për ta dërguar foton te telefoni i saj.

  Sigurisht, gjyshja është një përkrahëse e fotografive të familjes. Ajo mendon që të gjithë duhet të bëjnë fotografi me njëri-tjetrin për të kujtuar më mirë përvojat që kanë kaluar bashkë. Kjo është një nga arsyet pse e kishte pyetur familjen nëse do të donin fotografi së bashku. Ajo e dinte që kishte bërë një gjë të mirë për familjen, por nuk e dinte se sa do t’i prekte kjo gjë në të ardhmen. Kishte kaluar një javë që kur kishte takuar familjen që i kishte bërë fotografinë kur gjyshja mori një mesazh me tekst nga një dërgues i panjohur në telefonin e saj.

  Ishte babai i familjes dhe mesazhi shkruante: “E nderuar zonjë që keni bërë fotografinë tonë tek dyqani i akullores më 8 qershor. Gruaja ime dje na la… dhe ajo foto është e fundit që ne kemi së bashku si familje. Ju lutem pranoni mirënjohjen më të thellë për mirësinë tuaj, kjo do të thotë shumë për mua. Faleminderit nga zemra.

  Gjyshja e mori në telefon dhe mësoi se ajo kishte qenë duke Iuftuar me një sëm undje që vitin e kaluar. Ajo shkruan në facebook: “Kurrë mos e nënvlerësoni një akt të thjeshtë dashamirësie të rastësishme.” Nëse ajo nuk do kishte dëgjuar zemrën e saj atë ditë, ata nuk do ta kishin kurrë atë fotografi të fundit sëbashku.”