Google i shndërron telefonat Android në sizmometër, lajmërojnë tërmetin minuta para

0
196

Google po publikon një tipar që do t’i transformojë telefonat Android në ‘parashikuesë’ tërmetesh.

Gjiganti teknologjik u lidh me shoqatën United States Geological Survey dhe California Governor’s Office of Emergency Services për të mbledhur të dhëna të sakta rreth këtyre ngjarjeve.

Njoftimet janë të gjeneruara nga ShakeAlert, një sistem që merr informacione nga 700 sizmometra në Kaliforni.

Përdoruesit do të marrin një lajmërim minuta para se të ndihet tërmeti, si dhe mënyra për të qënë të sigurtë.