Lajme

Greqiα hαp kυfirin, ja mënγra si qytetarët mund të kalοjnë në shtetin helen

Maqedonia e Veriut ka hapur kufirin me Greqinë pas vizitës së Zaev në Athinë.

Tashmë qytetarët e Maqedonisë së Veriut mund të kalojnë për në Greqi me një certifikatë vaksinimi apo test PCR negativ.

Në të kundërt, Greqia nuk ka marrë ende asnjë vendim për Maqedoninë e Veriut teksa këto ditë pritet një vendim i shtetit fqinj për vendet e treta jo anëtare në BE, përfshirë dhe Shqipërinë.

Gjatë vizitës në Athinë, Zaev foli jo vetëm për hapjen e kufirit, por dhe marrëveshjen e Prespës si dhe i kërkoi ndihmë Mitsotakisit për një zgjidhje me veton e Bullgarisë për negociatat.