/Gruaja bIen pulë në Elbasan, kur shkon në shtëpi NGELl me gojë hapur nga ajo çfarë zbuIon

Gruaja bIen pulë në Elbasan, kur shkon në shtëpi NGELl me gojë hapur nga ajo çfarë zbuIon

Një ngjarje e pazakontë është regjistrua në Belsh të Elbasanit. Një grua kishte kujtuar se kishte blerë pulë deti, por në të vërtetë, nuk ishte e tillë.

“Përshëndetje. Jam nga fshati Shkëndi në Belsh në zonën e Dumresë.

Para dy javësh nëna ime bleu një pulë deti në pazar për mbarë pra për të prodhuar vezë dhe për të rritur zogj deti.

Filluam ta ushqenim mirë që të rriste vezët në bark e të pillte, por prit e prit dhe asgjë.

Biles e bashkuam edhe me tufa gjelash që të kryente fe kondimin. Mirpo në vend që të rrinte si pulë, ajo rrinte si gjel.

Pas ca ditësh nisi ti dalë xhufka e gjelit tek gj oksi. Sic duket i zoti ia kishte prerë që të mos dallohej.

Aty e kuptuam që kishim blerë gjel dhe jo pulë. Ja kishte hedh pIakës ai tipi. Se tani nuk blejnë gjela por pula për mbarë.

Nuk e kuptuam fare se kishte trup të vogël sa të pulave dhe nuk kishte lafshë. Do ta hamë tani shpejt ose per Ditë Vere.Ca nuk po bëjnë sot janë shtu shumë m ashtrusat edhe në fshat”