/Hakerat kthehen në Robin Hoodë, gra.bisin miliona nga banka dhe ua kalojnë qytetarëve në llogari

Hakerat kthehen në Robin Hoodë, gra.bisin miliona nga banka dhe ua kalojnë qytetarëve në llogari

Robin Hood-ët ekzistojnë në Rusi. Ajo që ndodhi në qytetin rus të Kemerovos ishte me të vërtetë një ngjarje për t’u falenderuar nga shumë qytetarë që përfituan vërtet.

Hakerat rusë kanë grabltur një shumë të konsiderueshme përmes sistemit elektronik në bankën Taatta në Rusi duke arritur të përvetësojnë 100 milion rubla.

Grabltje që në thelb ka bamirësinë. Pasi hakerat nuk i përvetësuar këto miliona por i shpërndanë në llogaritë e qytetarëve të rastit të cilët befas e ndjenë veten të “pasur”.

Hakerat kanë transferuar 2.285 milion rubla në llogari të katër qytetarëve të rastit.

Në momentin që banka pikasi një gjë të tillë kërkoi rikthimin e të ardhurave nga qytetarët duke paraqitur prova në Gjykatë rreth suImit kibernetik në sistemin bankar.