/Hani për 7 ditë çdo mëngjes hudhër me mjaltë dhe do të ngeIeni pa fjaIë nga ajo që do t’i nd odhë trupit tuaj (Sidomos për ata që vu ajnë nga di.abeti dhe sëm.undjet e zemrës)

Hani për 7 ditë çdo mëngjes hudhër me mjaltë dhe do të ngeIeni pa fjaIë nga ajo që do t’i nd odhë trupit tuaj (Sidomos për ata që vu ajnë nga di.abeti dhe sëm.undjet e zemrës)

Hudhra është e njohur si një ndër ushqimet më të shëndetshme, antib.iotik natyror dhe il.aç për shumë s.ëmundje.

Hudhra është treguar jashtëzakonisht e dobishme për përmirësimin e punës së zemrës, sepse ul shtypjen e lartë të gjakut dhe koles.terinën, duke penguar sëm.undjen e zemrës dhe rrez.ikun nga insuf icienca e zemrës.

Hudhra gjithashtu mund të ulë në mënyrë efikase efektet e arterosk lerozës.

Si bonus plotësues, hudhra gjithashtu mund të lehtësojë problemet e zakonshme shëndetësore, duke përfshirë alergjinë e polenit, të vjellët gjatë udhëtimit, ftohjen dhe gripin, gjithashtu ndihmon edhe në rastin e pic.kimit të insekteve dhe inf.eksioneve kërpudhore, transmeton Telegrafi.

Konsumimi i rregullt i hudhrës mund të zvogëlojë si mptomat e osteo artritisit, dia.betit dhe zmadhimit të pros tatës.

Përveç kësaj, hudhra mund të nxisë sistemin e imunitetit tuaj dhe të përmirësojë aftësinë e trupit për t’i el.iminuar to ksinën.

Në kombinim me xhenxhefilin dhe qepën, hudhra mund të përkrah detoksifikimin nga kim ioterapia.

Si përdoret hudhra?

Siç u përmend më sipër, ngrënia e hudhrës së freskët është shumë më e dobishme sesa kur e hani të zier, sepse përbërësi i saj aktiv, ali.cina, qëndron në formën e vet (më të shëndetshme) natyrore.

Për t’i shfrytëzuar përparësitë e saj optimale, hani hudhrën 15 minuta para racionit. Kështu do të aktivizojë reaks.ionet kimike, të cilat do të ndihmojnë që organizmi juaj më lehtë ta abs orbojë al.icinën.

Meqenëse hudhra është e njohur për shijen e saj të fortë, mënyra më e mirë që të el.iminohet ajo shije bëhet kur hudhrën e përziejmë me mjaltë:

Ngrini 2-3 thelpinj hudhre. Përzieni me një lugë mjaltë. Merr këtë il.aç çdo ditë. Për shtatë ditë, do të ndiheni shumë më mirë dhe shumë më të fuq.ishëm.