Lajme

Histοria e trίshte e shqiptarit në Greqi: Vrαυ kοmshiun se i kishte “bërë” mαgji, ca i kishte ndοdhur babait ne femijeri

Një ngjarje e rëndë ndodhi në prag të Krishtlindjeve në Kalivia, Greqi ku një 32 vjeçar shqiptar ekze.kut.oi punonjësin shëndetësor, 60 vjeçarin Dimitris Vroutsis pasi dy.shonte se ky I fundit I kishte bërë m.agji.

Një artikull I fundit i mediave greke zbulojnë se tr.auma i shqiptarit ka nisur vite më parë kur ka parë të atin të vr.a.rë në rrugë pas një konfl.ikti pronësie.

Sipas medias greke, vr.a.sja e babait të tij, kur shqiptari ishte vetëm 15 vjeç ka ndikuar në shëndetin e tij me.ndor.

Në vitet e adoleshentës, shqiptari gjeti të atin të larë në gj.a.k në mes të rrugës për shkak të mosmarrëveshjeve lidhur mbi pasuritë e paluajtshme. Kjo skenë, siç tha ai, e tro.nd.iti dhe i la një traumë që do ta vu.an.te gjithë jetën, duke i krijuar fobi dhe izolim në vetëvete..

Në rrëfimin e tij në Polici, ai tha se kishte parë një vizion ku fqinji që v.r.au dhe gruaja e tij i bënin ma.gji. Vitin e fundit, tha ai, ai kishte lexuar libra fetarë mbi ekz.or.cizmat, duke u përpjekur të “kuronte” veten e tij nga e keqja që ishte i bindur se “ar.mi.qtë” e tij imagjinarë i kishin bërë atij. Ai ishte thellësisht i bindur se donin ta dëm.to.nin dhe ta vr.i.s.nin.

Ai besonte se duke v.r.a.rë Dimitris Vrutsis, “ma.gjia” dhe gjithçka që ai pa se do të ndodhte, do të ndaleshin. Kur u pyet se si ndihej pas vr.a.sj.es, ai tha se në fillim ndihej i lehtësuar por më pas e kuptoi g.abimin e tij. Ai tha se vizionet nuk i kishte më, por këmbëngul se ka pro.bleme të tjera shën.det.ësore, p.sh. qelizat e bardha të gj.a.kut.

Media greke bën me dije se i riu shqiptar ishte sugjeruar që në kohën e ushtrisë që të vizitonte një psikolog, ndërsa në Shqipëri, kur kishte shkuar në një spital në Tiranë, mjeku e rekomandoi që të shkonte tek një specialist. Për këtë arsye, avokatët mbrojtës do të insistojnë në ekspertizën psikiatrike të klientit të tyre.

Shqiptari ka rrëfyer se kur e v.r.a.u fqinjin, u ndje më mirë. “Ndjeva se mund të isha i lirë tani. Megjithatë, në ditët në vijim, unë fillova të mendoja për atë që kisha bërë.

E uptova që e gjithë kjo nuk duhej të kishte ndodhur”, është shprehur shqiptari.