/Historia e p abesueshme e g rabitqarit të Londrës, f shatarit nga Gjormi i Vlorës që arriti t’iu VlDHTE 10 mln paund VIP-ave botërorë

Historia e p abesueshme e g rabitqarit të Londrës, f shatarit nga Gjormi i Vlorës që arriti t’iu VlDHTE 10 mln paund VIP-ave botërorë

Mbi 40 min larg qytetit, rrethuar nga malet dhe thuajse i sh.kretuar prej emigracionit, Gjormi është bërë fshati më i përmendur shqiptar në 6 muajt e fundit nga mediat britanike.

Dhe e gjithë kjo falë historisë së Astrit Kapaj. Familjen e tij e njohin të gjithë në këtë fshat. I vëllai, Nexhip Kapaj njihet nga banorët pasi transporton mësuesit e fshatit me furgon nga Vlora deri këtu dhe anasjelltas.

Astrit Kapaj është fëmija i 5-të dhe më i vogli i Elmas dhe Shegë Kapaj. Kjo që shihni është pikërisht shtëpia tashmë thuajse e d.ëmtuar ku lindën dhe u rritën të 5 fëmijët.

“Baban e morën dhe e futen në b.urg, 5 vite për kr.iminel Iufte. Dhe herën e dytë 15 vite për pr.opagandë. Jam vëllai I madh dhe I kam rritur të gjithë”, – tregon Nexhip Kapaj, vëllai i Astrit Kapaj

Por ndërsa i vëllai kë.rkohej prej vitesh nga autoritetet britanike si një nga ha,jdutët më të p.akapshëm që kishte hyrë i pad.ëshiruar në shtëpitë e pasanikëve në Uimbledon, familjarët e tij as nuk e kishin idenë se Astrit Kapaj kishte një jetë të dyf.ishtë.

“Punoj thoshte edhe unë kënaqesha kur thoshte punoj dhe jam mirë, iher në dy vite vinte”, tha Nexhip Kapaj, vëllai i Astrit Kapaj.