Historia prekëse e vogëlushes që hu.mbi k.rahun në tragj.edinë e Gërdecit kur ishte vetëm gjashtë vjeç

  0
  407

  Kanë kaluar vite, janë ngritur edhe një herë shtëpitë, çdo gjë i është rikthyer normalitetit, por kujtimet nuk janë harruar, ato janë të skalitura në rrugicat e fshatit. Kudo që të hedhësh sytë mban një copëz historie të asaj dite aq të errët të historisë.

  Fëmijë që iu k.ëput jeta në moshën më të bukur, dhe të tjerë që nuk njohën dot as nënën e tyre. Jetë të shk.atërruara dhe familje që ende jetojnë dr.amën e shpërth*mit, që mori 26 jetë të pafajshme njerëzish dhe pl.agosi mbi 300 të tjerë.

  Histori e dh.imbshme është ajo e Reginës, vajza që hu.mbi krahun në ditën e shpërth*mit kur ende nuk i kishte mbushur 6 vjeç. Ajo kujton dhe rrëfen të gjithë shpë.rthimin që ndodhi në Gërdec dhe sesi një pre.dhë e god*ti dhe e la pa nd.jenja, moment ky që i ndryshoi të gjithë jetën.

  Pas këtij momenti, Reginës i ka ecur jeta vetëm me gj.ilpëra në spitaI dhe me shpresën e rikuperimit për t’iu kthyer jetës normale, dhe pse mes kësaj Iufte hu.mbi njërin krah.

  “Në fakt aty mu dukte vetja shumë mirë, nuk e dija atë që kishte ndodhur, edhe iIaçet qetësuesit bënë punën e vetë. Por e kam kuptuar pak më vonë kur babi më tha mos u kthe nga ana tjetër se vr*tesh, dhe kur, më shtyu kureshtja e fëmijës pse të mos kthehem, dhe pastaj kur preka pjesën e krahut se kisha… Se unë nuk e shihja veten, as në pasqyrë as në ndonjë vend tjetër, isha me fasho, më dukej normale deri kur kuptova që se kisha”, rrëfen Regina Murati.

  Baba i saj tregon:

  “Unë e pyeta për gjithë fëmijët e motrës, gjithë familjen me emra, ajo ishte shumë e saktë. E pyeta për çunin e xhajes, ngaqë ai ishte içik esmer, fëmijët i thonin Pëllumb i zi, Pëllumb e ka emrin ai, edhe i tha, ky është Pëllumbi i zi.”/L.M-tej.al