/HlSTORlA/ Dëgjuan një zë që qante gjatë natës në maI. Vendosën të kontroIIojnë dhe bënë një zbuIim të madh

HlSTORlA/ Dëgjuan një zë që qante gjatë natës në maI. Vendosën të kontroIIojnë dhe bënë një zbuIim të madh

Trinity Smith dhe bashkëqytetarët e saj dëgjuan br;itmën e një qeni që vinte nga një mal i Kolorados në Shtetet e Bashkuara. Vajza është një adhuruese e madhe e kafshëve dhe menjëherë donte të bënte diçka për të.

Në atë pjesë të malit nuk ka as shtëpi as njerëz, kështu që është mjaft e pamundur që një qen të jetë atje vetëm dhe për këtë arsye shumë besonin se ishte ujk.

Por kishte një arsye të mirë për të shkuar në mal për të kontrolluar. Disa javë më parë, vetëm në atë zonë, kishte hu;mbur një qen me emrin Chloe. Por edhe pse shanset që të ishte me të vërtetë Chloe ishin shumë të pakta, Triniteti kishte vendosur të shkonte e të shihte.

Sapo ajo arriti në majë të malit ajo dëgjoi përsëri atë thirrje, por nuk mund të kuptonte se ku mund të dilte, sepse ishte shumë larg.

Pas disa orësh, ishte tepër vonë dhe Trinity-t duhej të ndërpriste menjëherë kërkimin. Të nesërmen ajo u ngjit përsëri në mal, kësaj radhe shoqërohej nga miku i saj Sean Nichols.

Ata ecën për një kohë të gjatë duke u përpjekur për të marrë vëmendjen e qenit, por pa marrë ndonjë rezultat.

Vetëm kur ata ishin gati të hiqnin dorë, ata dëgjuan diçka, ishte ankesa e një qeni.

Këtë herë ata ishin në gjendje të kuptonin burimin nga vinte zëri dhe nxituan në atë zonë.

Pas pak, ata panë tru pin e një qeni shumë të hollë që shtrihej mbi një shkëmb.Ishte e qartë se kafsha e dobët kishte nevojë për ndi;hmë, dhe nëse Sean dhe Trinity nuk do ta kishin gjetur, ai nuk do të mb;ijetonte më gjatë.

Në atë moment ata nuk e dinin ende, ashtu siç kishte dyshuar Trinity, ishte Chloe, qeni 14-vjeçar i cili kishte shkuar në një ekskursion me zonjën e saj gjashtë javë më parë dhe kishte hu;mbur.

Pas zhd;ukjes së tij, familjarët e kishin kërkuar atë kudo për disa javë, por pas një kohe ata kishin hu;mbur shpresën për të gjetur gjaIIë qenin e tyre të dashur.

Për Chloe-n, gjashtë javët e kaluara vetëm në mal kishin qenë shumë të vës(htira dhe kishin testuar trupin e saj. Në fakt, kur e gjetën ai peshonte vetëm 12 kilogramë dhe ishte ko ckë dhe Iëkurë.

Trinitety dhe Sean e morën Chloe-n në makinë dhe, në udhëtimin e kthimit, ata vendosën në rrjetin social lajmin për gjetjen e qenit që po q;ante gjatë natës.

Shpejt lajmi arriti tek pronarët e Chloe-s, të cilët menjëherë kontaktuan Trinitetin për ta informuar atë se ishte qeni i tyre i hu;mbur.

Ata kishin vendosur të takoheshin në një parkim përgjatë rrugës dhe kur arritën Sean dhe Trinity, gjetën pronarët e Chloe-s me Iot në sytë e tyre.

Kur një qen i vjetër si Chloe h;umbet peshën, ekziston rre ziku që ai nuk mund të shër ohet. Por kjo vajzë është një lu ftëtare dhe vetëm pak ditë pas gjetjes së saj, ajo tashmë po sh;ërohet.

Trinitety dhe Sean shpesh e vizitojnë qenin dhe janë bërë miq të mirë. Megjithatë, Chloe ende nuk e ka rifituarr plotësisht shëndetin e saj, por ajo është në rrugë të mbarë.

Nëse ajo arriti të mbijetojë vetëm gjashtë javë në mal, tregon se ajo mund të kapërcejë çdo gjë.

Një falënderim i madh për Trinitetin për ndjekjen e instinkteve të saj dhe për të mos hequr dorë kurrë. Është njerëz si ajo që e bëjnë këtë botë një vend më të mirë. Fat i mirë për Chloe-n!