/HlSTORlA e rraIIë,i pastrehu gjen çantën me lek dhe celular,ajo që BËRl më to i Ia me gojë hapur të GJlTHË

HlSTORlA e rraIIë,i pastrehu gjen çantën me lek dhe celular,ajo që BËRl më to i Ia me gojë hapur të GJlTHË

Ne bote ndodhin gjera te cuditshme ashtu sic eshte dhe kjo histori. Humbja e cantes ne rruge 99% nuk ke me shanse per ta rigjetur apo ta rimaresh ate por pikërisht ajo që ndodhi kur Daisy Owen humbi çantën e saj gjatë një nate me shokë.Por ajo nuk kishte shpresë të merrte çantën e saj me 300 dollaret, çelësat dhe iPhone që kishte brenda saj.

Por Paul Calderbank ishte njeriu që gjeti çantën e Owen bashk me 300 dollar celesat dhe celularin e saj. Calderbank ishte i pastrehë dhe nuk kishte para dhe ishte i varfer.Por zemren e kishte te madhe.Sepse po te mendosh sot njerezit ti marrin nga duart e jo me ta gjesh nje cant dhe ta rikthejne ate.

Megjithatë, Paul Calderbank në vend që të vje;dhë para dhe telefonin e Owenit, ai kërkoi ne çantë emrin e pronarit te saj. Ai madje u përpoq të zhbllokonte telefonin e saj, vetëm për të parë nëse emri i pronarit dhe informacionet e kontaktit per te kontaktuar me te.Por nuk e gjeti.

Pra, ai vendosi të ecë nëpër rrugë dhe të kërkojë pronarin e saj. Megjithatë, ai e dinte se kjo do të ishte një detyrë e vështirë, pasi ai supozonte se shumica e njerëzve do të mendonin se po përpiqej të merrte çantën per vete dhe jo te gjente pronarin e saj.

Përfundimisht, Calderbank vendosi se do të ishte më mirë të ndalet dhe te vazhdonte kerkimin ne mëngjes. Para se të shkonte për të fjetur, Calderbank shënoi një shënim prej tre faqesh në përpjekje për të shpjeguar se ku ndodhej canta.

Shënimi shpjegoi: “Unë dua të gjej pronarin e vërtetë dhe t’i dorëzoj personalisht të gjitha sendet e saj, sepse unë jam një person i ndershëm. Ndihet kaq mirë qe jam besnik dhe nuk marr asgje nga kjo cante “.

Calderbank pranon se ai ishte i kënaqur që asnjë person tjetër i pastrehë nuk ishte me të, kur ai gjeti çantën, pasi ai nuk mund t’i besojë të gjithë atyre që të jenë aq të ndershëm sa ai është.

Duket se Daisy Owen ishte shumë me fat që një nga burrat e vetëm të ndershëm dhe të besueshëm në qytet ndodhi mbi çantën e saj. Calderbank kaloi dy ditë duke kërkuar për pronarin e çantës.

Më në fund, ai ishte në gjendje të merrte emrin dhe adresën e Daisy Owen. Pra, ai u nis për një udhëtim të gjatë për ta dorëzuar çantën tek ajo. Dhe pas ii njohu nje mikun e Owen ai e dergoj tek adresa e saj.

Kur të dy e gjetën njëri-tjetrin dhe i dorezoj canten ajo e ndau në Facebook kete lajm,“Ky njeri ka qenë super sepse gjeti çantën time të shtunën në mëngjes dhe kaloi dy dite duke ecur dhe duke pyetur dhe duke u përpjekur të më gjente dhe ne fund ia doli.

Ajo nuk mund të besonte se si nje njeri mund ta bente nje gje te tille.

Owen ngriti një llogari GoFundMe për të mbledhur para për Calderbank për të qenë në gjendje të blinte një apartament. Ajo ndjeu se ishte qe mudn tja arrinte ta lumturonte njeriun besnik dhe te varfer.

Owen shpjegon në faqen GoFundMe, “Unë jam kaq mirënjohës dhe kaq i lumtur që ka njerëz të tillë në botë. Ai është i pastrehë dhe aktualisht jeton në një hotel dhe ende nuk ka marrë një qindarkë nga ajo. Duhet të ketë më shumë njerëz si kjo në botë. Ne duhet ta çlirojmë këtë njeri nga rrugët dhe ti blejme nje shtepi! ”

Deri më tani Owen ka mbledhur disa fonde per te dhe shpreson qe nje dite ajo do ti ble nje shtepi djalit te varfer dhe te ndershem.