/HlSTORlA E TRLSHT e 15-vjeçares që nuk mundi t’i MBlJETONTE sëm undjes së rëndë

HlSTORlA E TRLSHT e 15-vjeçares që nuk mundi t’i MBlJETONTE sëm undjes së rëndë

Elona Kuburja ishte një adoIeshente plot jetë dhe që e d.ashuronte atë, por fatk.eqësisht nuk mundi ta përbaIIonte dot së.mundjen e rë.ndë që i mori jetën në moshën 15-vjeçare. Ajo vu.ante nga së.mundja e rraIIë e quajtur Hemangioma, një tu,mor beninj që prek enët e gj.akut dhe shk.akton hem.oragji të rë.ndë.

H.istoria e tr.ishtë e 15-vjeçares u bë publike pas apelit të familjarëve në televizion ku kërkonin ndihmë për të shpëtuar vajzën e tyre. Një vit përpara se rasti të bëhej publik në media, vajza i ishte në.nshtruar një ndër.hyrje në Beograd, por tra.jtimet nuk zgjatën shumë. Një muaj më parë vajza mbërriti në qendrën spitaIore të QSUT me hem.oragji të mëdha. Mj.ekët që e pritën në urg.jencë nuk e njihnin si së.mundje, por u detyruan ta ope.ronin për t’i shpëtuar je.tën vajzës dhe mundën që t’i ndaInin hem.oragjinë.

Ata dhanë al.armin se vajza duhej trajtuar urgj.entisht jashtë vendit, por pavarësisht apelit të mj.ekëve, vajza qëndroi edhe për 8 ditë të tjera në spi.tal për shkak të pamundësive ekonomike. Familja i bëri apel qytetarëve dhe Ministrisë së Shëndetësisë për ndihmë. Kur mjekët nuk i kishin dhënë më shumë se 24 orë j.etë, familja u detyrua që me paratë e marra b.orxh dhe ndihmat e qytetarëve ta niste drejt një sp.itali privat në Turqi, për ku.rim të specializuar.

Në të njëjtën ditë që vajza u nis në Turqi, Ministria e Shëndetësisë deklaroi se do të merrte përsipër rastin e 15-vjeçares. Fatk.eqësisht ajo nuk arr.iti të mbijeto.nte dhe mëngjesin e së dielës, më 15 Shtator ajo nd.ërroi jetë në Turqi duke l.ënë pas dhi.mbje dhe lot jo vetëm për familjarët, por për këdo që njohu historinë e saj./tvklan