/Hoteli më i lirë në botë, një natë kushton më pak se 1 euro

Hoteli më i lirë në botë, një natë kushton më pak se 1 euro

Pa marrë parasysh sa kënaqësi mund të jetë një pushim, kur shikon faturat ‘lodhesh”. Nëse dëshironi të shkoni në pushime, por jeni pak të varfër për para, dëshironi të kurseni para në udhëtim atje ose të zgjidhni një hotel të lirë.

Ju mund të shkoni për një kampe ose një hotel me dy yje, por nëse dëshironi të kurseni para, duhet të shkoni në hotelin më të lirë në botë. Hoteli mesatar tashmë kushton pak para.

Çmimet për qëndrimet e hoteleve po rriten shumë shpejt për shkak rritjes së turistëve. Kur shkoni jashtë vendit, çmimet mund të jenë më të ulëta, por edhe atje, ato janë në rritje.

Për fat të mirë gjithmonë ekziston mundësia më e lirë për të shkuar kur jeni duke kërkuar për një pushim të lirë.

Brenda Evropës, ju mund të vizitoni vende si Mali i Zi, Portugalia, Greqia, Hungaria, Bullgaria, Polonia, Shqipëria, Sllovakia, Maqedonia dhe Lituania nëse doni një pushim të lirë. Nëse doni të shkoni pak më tej jashtë vendit në një buxhet të shtrënguar, rekomandohet Sri Lanka dhe Tajlanda.

Nëse kjo nuk është ende e lirë për ju, duhet të vizitoni Bangladeshin. Këtu mund të gjeni hotelin më të lirë në botë, transmeton rtv21.tv. Hoteli i lirë në botë quhet Hotel Faridpur dhe ndodhet në Dhaka, kryeqytetin e Bangladeshit.

Hoteli është bërë nga pesë anije dhe ju mund ta gjeni në brigjet e Buriganga. Nëse dëshironi të kaloni natën në hotel, ju do të paguani 34 cent për një natë. Dëshironi një dhomë?

Atëherë do të duhet të paguani 92 cent. Një dhomë dyshe kushton pak shtesë: do të paguash 1 euro dhe 39 cent për një.

Siç pritet, objektet në hotel janë shumë themelore: ju do të keni qasje në ujë dhe në tualet, por ju duhet të ndani gjithçka me të gjithë mysafirët e tjerë.

Përkundër faktit se hoteli është shumë i lënë pas dore, është gjithashtu shumë popullor mes banorëve dhe turistëve, të cilët mund të shoqërohen me vendasit këtu.

Nganjëherë turistët qëndrojnë edhe për disa muaj në këtë hotel të bërë nga anijet. Hotelet lundruese si kjo filluan të shfaqen në vitet pesëdhjetë, kryesisht për të akomoduar njerëz të biznesit hindu që erdhën në Daka për biznes.

Kur dëgjoni “hotelet lundrues”, nuk duhet të imagjinoni ndërtesa futuriste me pamje të mrekullueshme bregdetare.

Në vend të kësaj, mendoni për anijet primitive ku duhet të ndani hapësirën tuaj personale me mysafirë të tjerë. Nuk ka TV, nuk ka hapësirë për të ngrënë, nuk ka dyshekë të rehatshëm dhe nuk ka dekorata të këndshme.

Megjithatë, pronari 46-vjeçar, Muhammad Mustafa Miyan nuk mund të ankohet.
“Kemi rreth 40 mysafirë në një kohë në hotelin tonë dhe ata qëndrojnë deri në tre muaj”, tha ai.

Sipas pronarit, hoteli është kaq i lirë që njerëzit nga qytetet dhe fshatrat e afërt të vijnë në Daka sidomos të kalojnë natën atje.