/HUMBl familjen nga bixhozi, 37 vjeçari tregon mes Iotësh HlSTORlNË e tij

HUMBl familjen nga bixhozi, 37 vjeçari tregon mes Iotësh HlSTORlNË e tij

Duke pasur në fokus temën e bixhozit “Shqiptarët për shqiptarët” në News24 kanë takuar Vasilin, 37 vjeç jeta e të cilit është shk atërruar plotësisht nga ky ves.

Vasili jeton rrugëve të kryeqytetit, i vetmuar e i shk atërruar totalisht. Por jeta e tij shumë vite më parë ka qenë ndryshe, e lumtur pranë gjirit të një familjeje si gjithë të tjerët.

Rreth 22 vite më parë, Vasili nisi të luante bixhoz dhe shumë shpejt pa e kuptuar as vetë u rrëmbye nga një vorbuII me pasoja tr onditëse.

Gjithçka nisi nga kurioziteti, si një lojë argëtuese mes shokësh dhe u shndërrua në një së mundje të rre zikshme ndaj së cilës ai nuk po Iuftonte dot më.

Vesi i kumarit e bur.gosi, e bëri pjesë të qeIisë së padukshme të industrisë së bixhozit.

Lojërat e fatit e rr ëmbyen Vasilin në një botë tejet të rrez.ikshme, ku çdo ditë e më shumë vetëm humbiste e nuk merrte asgjë në këmbim.

Pas humbjeve të njëpasnjëshme, ai duhet të jepte paratë, në të kundërt mund të humbiste edhe jetën. Zgjidhja që gjeti për të shpëtuar ishte edhe më shk atërrimtare për të e familjen.

Pas përpjekjeve të shumta e të dështuara për ta larguar Vasilin nga bota e bixhozit, bashkëshortja e tij u largua përgjithmonë, duke marrë me vete edhe vajzën dy vjeçare.

Ai nuk u përpoq t’i ndalonte, theIIë brenda vetes e dinte që largimi ishte zgjidhja më e mirë për to.

Kanë kaluar plot 11 vjet dhe Vasili asnjëherë nuk ka mundur të kontaktojë me të bijën apo ish-bashkëshorten. Bixhozi i shk atërroi përfundimisht lidhjen me familjen.

Ai nuk pati mundësinë të rriste vajzën, ta përqafonte e ta shoqëronte në hapat e jetës.

Ëndrra e tij më e madhe është të takojë qoftë edhe njëherë të vetme të bijën. Prindërit, motra e të afërmit e Vasilit, nuk komunikojnë me të prej vitesh. Ai e pranon edhe vetë se kumari i inj ektuar fort në qenien e tij, është shkaktari i vetëm i gjendjes ku ka përfunduar.

Sot Vasili ka hu mbur gjithçka, familjen, shtëpinë e punën. Endet rrugëve të Tiranës, duke mbledhur kanoçe për të siguruar bukën e gojës. Është penduar pamasë që ra vik timë e bixhozit, por tashmë është shumë vonë.

37-vjeçari nga Gramshi, në një rrëfim për gazetaren Voltiza Duro iu bën thirrje atyre që bixhozi i ka futur në kthetrat e veta; të heqin dorë sa më shpejt të jetë e mundur sepse pasojat mund të jenë të tme.rrshme.

Pasi ndoqi historinë e dh imbshme të Vasilit, jeta e të cilit është totalisht e shk atërruar nga bixhozi, shefi i qeverisë tha se “kjo histori që emisioni përcolli për publikun është një ndihmë e madhe për të ndihmuar ligjin që do i mbyllë lojërat e fatit”.

“Kjo është së mundje”, tha Kryeministri.Elvis Naçi u shpreh se bixhozi është një ves që e sh katërron individin nga ana sociale jo vetëm në aspektin ekomomik.

“Ligji kundër bixhozit i shërben shqiptarisë”, tha ai.