/I biri i Enverit hap thesin pas shumë vitesh/ Babi ma la amanet: Ruaj nusen sepse..

I biri i Enverit hap thesin pas shumë vitesh/ Babi ma la amanet: Ruaj nusen sepse..

Djali i ish-udhëheqësit komunist Enver Hoxha ka rrëfyer amanetin e fundit që i dha babai i tij 9 ditë para se të vdi ste. Sokol Hoxha thotë:

Nuk di ta them me saktësi. Ndoshta për zgjedhjet e drejta që kisha bërë në jetë, gjë që ma ka thënë disa herë.

Më vjen keq që nuk i jam hapur, madje kur ai më është hapur, unë i jam mbyllur”. 

Po ashtu, Sokoli thotë se Enveri kishte pikë të dobët nusen e tij, Lilianën dhe kjo gjë kishte shkaktuar shqetësim në familjen Hoxha.

Ai thotë: Vërtet e ka pasur pikë të dobët. Këtë e them jo se është gruaja ime, por ai ma ka theksuar disa herë.

Ndoshta se Liliana ishte vajzë populli me cilësitë e veta që ai ia vlerë sonte aq shumë, si ndjeshmëria, idealizmi dhe mospajtimi me padrejtësitë”.


Sokoli tregon amanetin qe i la Enveri 9 ditë para se te v diste.

Sokoli thotë: Tetë apo 9 ditë para se të v di ste, amaneti i tij ishte të ruheshim dhe sidomos të ruaja Lilianën.

Ma ka thënë troç: “Ruajuni dhe sidomos ruaj Lilianën”.

Pyetur se “ǒdo të thoshte me ruajunin”?, ai pergjigjet:

Siç kishte kuptuar qëllimin kundër atij vetë muajt e fundit të jetës, kishte kuptuar sidomos qëllimin kundër nesh.