/I frlkshëm profili i Admir Murataj që dyshohet të jetë vr.arë në Rinas, në vitin 2013 në Greqi ishte …

I frlkshëm profili i Admir Murataj që dyshohet të jetë vr.arë në Rinas, në vitin 2013 në Greqi ishte …

Nga raportime mediatike te publikuara edhe nga shtypi Grek thuhet se personi i cili u v.ra nga shkëmbimi me ar.më zjarri me policinë gjatë grab.itjes në Rinas është Admir Murataj.

Admir Muratajt është organizatori i tre gra.bitjeve me para të bankave, dy në 2015 dhe një në 2017 në Rinas, teksa anëtarët e tjerë të grupit kanë marrë dë.nimin.

Personi i cili mbeti i vr.arë gjatë grabltjes në Rinas sipas mediave greke është Admir Murataj. Por ky emër nuk është i panjohur për drejtësinë shqiptare. Ai rezulton i shpallur në kërkim nga autoritetet shqiptare.

Admir Murataj, i cili është ende në kërkim për organizimin e dy gra.bitjeve të bujshme atë të në Qafë-Kashar pranë Rinasit dhe gra.bitjen e një banke te ‘Stacioni i Trenit’ në Tiranë, ku kanë qenë të përfshirë edhe disa ish-Komando të ushtrisë shqiptare. Murataj është arra.tisur nga bur.gu grek i Trikallës në vitin 2013.

Në pretencën e Prokurorisë dhënë më 18 janar të këtij viti për ba.ndën e ak.uzuar për tri gr.abitje të bujshme të ndodhura në autostradë gjatë transportimit të parave të bankave nga Tirana në Rinas.

Prokurori i çështjes në total kërkoi 127 vite bu.rg për 8 të akuzuarit, ndërsa në kërkim rezultonte Murataj.

Ngjarja e parë për të cilën akuzohet grupi, ndodhi në vitin 2015 pranë stacionit të trenit në Tiranë, ku në një bankë të nivelit të dytë u vodhën me ar.më 900 mijë franga, 800 mijë paund dhe 16 mijë euro. Pak muaj më vonë rreth 2 mln paund, 800 mijë dollarë dhe sasi të tjera valute u vodhën pranë kthesës së Kasharit.

Ngjarja e tretë për të cilën akuzohen të pandehurit ndodhi pranë Rinasit gjatë transportimit të parave me makinën e policisë privatë, ku u rr.ëmbyen në automjet thasët me 2 mln e 400 mijë euro, 200 mijë dollarë dhe valuta të tjera.

Zbulimi i serisë së autorësisë së grabltjeve u bë në shkurt të 2017, ku policia dhe Prokuroria arr.estuan anëtarët e bandës, të cilëve iu gjetën edhe një pjesë të shumave të vjedhura.