/I FUNDIT/ Merkel jep garanci publike: Maqedonia e Veriut hap në tetor negociatat, ndërsa i jep shupIakën e fuqishme Shqipërisë

I FUNDIT/ Merkel jep garanci publike: Maqedonia e Veriut hap në tetor negociatat, ndërsa i jep shupIakën e fuqishme Shqipërisë

Kancelarja Angela Merkel ka dhënë së fundmi garanci se Maqedonisë së veriut në tentor i hapen negociatat. Ndërsa për Shqipërinë nuk ka thënë asnjë fjalë.

“Çdo gjë që mund të bëj, do t’a bëj, në mënyrë që të bëj të mundur një vendim pozitiv në tetor, pasi Maqedonia e Veriut ka bërë një punë ekzemplare me marrëveshjen e Prespës. Ne e kemi diskutuar këtë dje. Bëhet fjalë vetëm për çështje javësh. Angazhimi ynë qëndron dhe unë do të përdor të gjithë peshën politke për të mbështetur një vendim të tillë”–deklaroi kancelarja e pyetur specifikisht për Maqedoninë e Veriut.

vijon…