I pastrehu gjen një çek 10 mijë doIIarësh dhe ia kthen pronares pa HEZlTlM dhe ja si shpërbIehet

  0
  345

  Një gjest i bukur moraI vjen nga New Haven, Connecticut, SHBA. Elmer Alvarez, i pastrehë, gjeti një çek prej 10,000 dollarë në rrugë.Pa hezituar për asnjë sekondë, ai ia ktheu menjëherë paratë pronares.

  Doli se çeku i takonte Roberta Hoskie, një milionere dhe tregtare patundshmërish, shkruan Spotlight.I befasuar nga gjesti i Alvarezit, Hoskie vendosi ta shpërblejë atë. Së pari e thirri dhe e lavdëroi, duke transmetuar gjithçka në Facebook.

  “Ti nuk e dije se kush është pronari i çekut, dhe ti nuk ke idenë se sa zemër të madhe ke”, i tha Hoskie. Pastaj ia dorëzoi një certifikatë për veprën e tij të mirë, dhe një bursë të plotë akademike në shkollën Outreach Preporty Management, drejtoreshë e së cilës është vetë ajo.

  Ajo gjithashtu i ofroi orë në gjuhën angleze dhe një punë sapo të përfundonte kursin. Në fund, ajo zbuloi se ia kishte zgjidhur akomodimin për gjysmëvitin e ardhshëm, dhe se do ta ndihmonte financiarisht deri sa ai të mund të qëndrojë në këmbët e veta.