/Italia Ieshon doren, mund të bIesh shtëpi vetem me 1 euro

Italia Ieshon doren, mund të bIesh shtëpi vetem me 1 euro

A e keni ëndërruar ndonjëherë një shtëpi në një fshat të bukur italian? Epo lajmi që prisnit erdhi.

Në Ollolai të rajonit malor Barbagia të Sardenjës mund ta blesh një të tillë për pak më shumë sesa një euro.

Ky çmim i çm;endur, megjithatë e ka një arsye. Me qindra shtëpi po shiten atje për këtë shumë simbolike, sepse janë të br;aktisura.

Bukuria e zonës është e madhe, ama banesat e ndërtuara me gurë, që janë nxjerrë në shitje, e kanë një probIem.

Ato janë në gjendje jo të mirë e duhen meremetuar brenda 3 viteve.

Riparimi do të kushtonte ndoshta 20 mijë euro. Planet për të in;jektuar frymë të re në v;enat e këtij komuniteti i detyrohen f;rikës se, Ollolai mund të kthehet në një qytezë fan tazmë.

Në gjysmën e shekullit të kaluar, popullsia e tij u tkurr nga 2.250 në 1.300 banorë dhe numri i foshnjeve që Iindin përvit është tejet i vogël.

Disa mënyra tradicionale të jetës, megjithatë vazhdojnë të mbij;etojnë. Barinjtë vendas nuk kanë hequr dorë nga prodhimi i djathit të deles, “Casu Fiore Sardo”, për të cilin është e njohur e gjithë zona, ndërsa artizanët thurin ende shporta mjaft të bukura.