J. etίmja shqiρtare: “Më dh. έmb kjo që më bën υjehrri

Mungesa e një djali në familjen e saj të vogël mesa duket është shndërruar në dr.amë jete për një 28-vjeçare, e cila shprehet se vjehrri i saj nuk e pranon në shtëpi derisa të lindë djalë.

Vajza jetime shqiptare shprehet se po v.uan një mentalitet patriarkal që po e n.dan nga familja dhe e vr.et pamasë shpirtërisht.Kjo është historia tepër e dh.imbshme e rrëfyer nga vete vajza.

“Edhe unë jam nje vajze e rritur jetime ne Shqiperi, por bëj pjesë tek njerëzit që fëmija është bekim i Zotit e nuk ka rëndësi se.ksi.

Ama nuk ka të njëjtin mendim vjehrri im.Kam dy vajza dhe jam 28-vjeçe. Jetoj me burrin në Shkodër, vjehrri jeton në vendlindje bashkë me kunatin e vogël dhe dy djemtë e tij.

Pas lindjes së vajzës së parë u ndje k.eq sepse donte djalë, pasi burri im është fëmija i madh i familjes.Por kur pas dy vitesh linda vajzën e dytë, vjehrri nuk më erdhi as në maternitet.

Akoma se ka parë mbesën e vogël, e nuk më pranon në shtëpinë e tij.E di që është e tme.rrshme, burri është p.rekur shumë, por thotë që nuk po mbajmë dot shtyllën e

shtëpisë, e deri pa çuar djalin në shtëpi le të rrimë më mirë në shtëpinë tonë.Vajza e madhe e do shumë gjyshin e saj edhe pse e ka parë rradhë. Por ai rri vetëm me nipat, djemtë e kunatit.

Vjehrra ka vd.ekur shumë vite më parë dhe ai gjithmonë dhe më i s.ertë është bërë.Mua më vjen k.eq ta ndaj burrin kështu na babai i tij, e vajzat nga gjyshi se është t.urp dhe kush na dëgjon.

Tani flas kështu në fakt, se ka raste kur fa.jësoj dhe veten se përse s’po ja jap një djalë kësaj familjeje e të biem të gjithë rehat e familja të bashkohet.

Vjehrri mendon se është faji im që “s’kam në gen me ba djem”.Jam kaq e str.esuar sa kam fr.ikë të nis një sht.atzani të tretë. Sepse pas kësaj e kam të ndaluar të lind më.

Nëse është vajzë i bie të nd.ahem përjetë me vjehrrin. Na ka zënë h.alli, sepse në fund të fundit ai është babai i burrit tim.

Burri më thotë të mos mër.zitem se do i kalojë, por ai ka hapur fjalën në tërë fisin që pa djalë nuk shkel këmba ime atje. Nuk di si të veproj” shkruan ajo.