Ja e verteta rreth përbindëshit Jeti

  0
  417

  Analiza gjenetike e ekzemplarëve të supozuar të përbindëshit të famshëm Jeti u gjet të jetë një ari i Himalajave.

  Duket se misteri i fundit i Jetit të famshëm, i cili tashmë është identifikuar si një pjesë e kulturës Himalaje, është zgjidhur më në fund.

  Shkencëtarët tani kanë testuar mostrat që janë korrur për vite dhe Woody Lindkvist nga Universiteti i Bafalo-s paraqiti rezultatet e publikut, transmeton kp.

  Analiza gjenetike e nëntë eshtrave, dhëmbëve, lëkurës dhe qimeve zbuloi se ekzemplarët i përkasin llojit Himalajan, më saktësisht Jeti.

  “Natyrisht, një pjesë e madhe e legjendës ka të bëjë me ariun”, thotë ajo.

  Studimi ka treguar se modelet që gjoja i përkasin Jet-it janë në të vërtetë modele të llojeve moderne të ariut.

  Shkencëtarët e shekullit të 19-të, të cilët së pari e panë Jetin dhe njoftuan publikun, tani do të lehtësohen.