/Ja si duket shtëpia ku ka jetuar Enver Hoxha për vite të tëra, edhe sot është super Iuks

Ja si duket shtëpia ku ka jetuar Enver Hoxha për vite të tëra, edhe sot është super Iuks

Një vend i mrekullueshëm, edhe pse i fri. kshëm për t’u vizituar.

Tirana është një vend interesant. Disa tregime nga Shqipëria vijnë së shpejti.

Kështu ka thene gazetari i The Guardian Shaun Walker i cili është futur brenda vilës së di. ktat. orit Enver Hoxha .

Sa ishte gjallë di. kta.tori, e gjithë Zemra e Tiranës, ish-Blloku, u mbyll për publikun.

Vendin e zunë krerët kryesorë të partisë.

Tani, kjo është pjesa më e gjallë e Tiranës…

Në katin e poshtëm të vilës së Enverit kishte një pishinë dhe një hyrje në një tunel që e çonte në një bunker, para nojakun HOXHA, nëse do i duhej t’ia mbathte.

Edhe pse shqiptarët nuk kishin akses në literaturën e huaj, Hoxha i dashuronte librat dhe kishte një shpërndarje vjetore të librave francezë që i vinin nga Parisi.

Rafte librash kudo. Shumë prej tyre ishin titujt e tij ose literatura të tjera marksiste