Ja u zënë sytë kudo, ndoshta dhe e shkeIni me këmbë. Asnjë nuk e di çfarë mrekuIIie është e aftë të bëjë

  0
  239

  Luleradhiqja ose e njohur ndryshe me emrin shkencor Taraxacum officinale është një lule e egër që gjendet fushave.

  Vetitë e saj janë të shumta edhe pse shpesh të panjohura apo të nënvlerësuara nga njerëzit.

  LuIeradhiqja është një bimë që pastron mëIçinë dhe veshkat. Me veti diuretike, pastruese, mineralizuese etj, luleradhiqja ndihmon për të luf tuar dhi mbjet e kokës, koIesterolin e lartë si dhe nxit tretjen, transmeton Gazeta Blic.

  Përdorimi

  Të gjithë pjesët e bimës janë të përdorshme. Rrënjët e saj mund të përdoren për të nxitur djersitjen, për të pastruar organet e frymëmarrjes dhe gj akun apo për të shkrirë shtresat dh jamore.

  Kompresat nga çaji i luleradhiqes qetësojnë irritimet e Iëkurës dhe puçrrat, pasi kanë ndikim an timikrobal dhe a ntiviral.