Jeni të së murë me BRONKlT? Ju ndihmojnë vetëm gjethet e Iules më të zakonshme

0
321

KoIIë, br;onkit, dh;imbje të fytit, por edhe të stomakut i sh;ëron mëllaga. Nëse keni lëkurë tepër të thatë për shkak të të ftohtit, sërish mëllaga mund t’i lehtësojë si;mptomat, sepse prej saj përftohet një p;ije me 1 mijë virtyte.

Ata që preferojnë që të pinë çajra bimorë, me siguri do ta kenë hasur shpesh mëllagën si një nga përbërësit më të suksesshëm kundër si;mptomave të br;onkitit dhe të të ftohurit, në pijen e nxehtë.

Kjo lule në dukje e parëndësishme, kur krahasohet me shafranin e Indisë dhe xhenxhefilin, ka të njëjtin super-rol kundër: br;onkitit, cis;teve, g;astritit, ekz;emës.
Përfitimet kryesore nga mëllaga

Mëllaga ka efekte anti-infIamatore, qetësuese, zbutëse, ekspektorante, në sajë të substanca të tjera (galaktozë, kalcium, kalium, vitamina A, B1, C, taninet). Kjo lule është i njohur kryesisht për trajtimin e së;mundjeve të rrugëve të frymëmarrjes: koIIën, sek;recionet, skuqjet e bajameve dhe të liron hundët dhe hap bronket.

Në përgjithësi, ajo është e dobishme për të gjitha membranat e mukozës: edhe ato të sistemit të tretjes (gojë, ezofag, stomak, zorrë), përveç fytit dhe zgavrës së gojës. Çaji me mëllagë është një iIaç i suksesshëm kundër gastrit, ezofagut dhe vështirësitë në procesin e tretjes.
Mëllaga

Çajin e mëllagës e gjejmë shpesh të pranishëm në “çajin e mbrëmjes”: mes superfuqive të mëllagës nuk mund të mohohen vetitë qetësuese dhe relaksuese, sidomos edhe te inf;eksionet ur;inare te femrat , të cilat janë shumë të be;zdisura.

Çaji i mëllagës gjithashtu mund të jetë i dobishëm për gargarë dhe për të Iuftuar probIemet dentare, por edhe për dj;egie, ekzema, kaf;shimet e insekteve, sy të lodhur dhe të kuq, urtikarie, lëkurë tepër të thatë.

Mëllaga konsiderohet edhe si rigjeneruese e qeIizave. Ajo ndihmon tr;upin të prodhojë qeliza të reja dhe në të njëjtën kohë kufizon rritjen e qelizave të k;ëqija ose të tu;morit.
Si të përgatisni infuzion me mëllagë

Përgatitja e çajit është e thjeshtë. Merrni një lugë me bimën e thatë dhe valojini në ujë për pak minuta. Kullojeni çajin dhe pijeni ende të ngrohtë në mbrëmje, para se të shkoni për të fjetur. Për më shumë përfitime për rrugët e frymëmarrjes, shtoni mjaltë.