/Jetimja shqiptare: “Më dhēmb kjo që më bën vjehrri, tani s’më pranon në shtëpi derisa t’i Iind djalë”..!!!

Jetimja shqiptare: “Më dhēmb kjo që më bën vjehrri, tani s’më pranon në shtëpi derisa t’i Iind djalë”..!!!

Mungesa e një djali në familjen e saj të vogël mesa duket është shndërruar në dr.amë jete për një 28-vjeçare, e cila shprehet se vjehrri i saj nuk e pranon në shtëpi derisa të lindë djalë.

Vajza jetime shqiptare shprehet se po v.uan një mentalitet patriarkal që po e n.dan nga familja dhe e vr.et pamasë shpirtërisht.Kjo është historia tepër e dh.imbshme e rrëfyer nga vete vajza.

“Edhe unë jam nje vajze e rritur jetime ne Shqiperi, por bëj pjesë tek njerëzit që fëmija është bekim i Zotit e nuk ka rëndësi se.ksi.Ama nuk ka të njëjtin mendim vjehrri im.

Kam dy vajza dhe jam 28-vjeçe. Jetoj me burrin në Shkodër, vjehrri jeton në vendlindje bashkë me kunatin e vogël dhe dy djemtë e tij.

Pas lindjes së vajzës së parë u ndje k.eq sepse donte djalë, pasi burri im është fëmija i madh i familjes.Por kur pas dy vitesh linda vajzën e dytë, vjehrri nuk më erdhi as në maternitet. Akoma se ka parë mbesën e vogël, e nuk më pranon në shtëpinë e tij.

E di që është e tme.rrshme, burri është p.rekur shumë, por thotë që nuk po mbajmë dot shtyllën e shtëpisë, e deri pa çuar djalin në shtëpi le të rrimë më mirë në shtëpinë tonë.Vajza e madhe e do shumë gjyshin e saj edhe pse e ka parë rradhë. Por ai rri vetëm me nipat, djemtë e kunatit.

Vjehrra ka vd.ekur shumë vite më parë dhe ai gjithmonë dhe më i s.ertë është bërë.Mua më vjen k.eq ta ndaj burrin kështu na babai i tij, e vajzat nga gjyshi se është t.urp dhe kush na dëgjon.Tani flas kështu në fakt, se ka raste kur fa.jësoj dhe veten se përse s’po ja jap një djalë kësaj familjeje e të biem të gjithë rehat e familja të bashkohet.

Vjehrri mendon se është faji im që “s’kam në gen me ba djem”.Jam kaq e str.esuar sa kam fr.ikë të nis një sht.atzani të tretë. Sepse pas kësaj e kam të ndaluar të lind më.

Nëse është vajzë i bie të nd.ahem përjetë me vjehrrin. Na ka zënë h.alli, sepse në fund të fundit ai është babai i burrit tim.

Burri më thotë të mos mër.zitem se do i kalojë, por ai ka hapur fjalën në tërë fisin që pa djalë nuk shkel këmba ime atje. Nuk di si të veproj” shkruan ajo.