/Jo vetëm te rro risti shqiptar , 3 nga poIicët që neutraIizuan agr esorët në Vjenë janë shqiptarë të Kosovës

Jo vetëm te rro risti shqiptar , 3 nga poIicët që neutraIizuan agr esorët në Vjenë janë shqiptarë të Kosovës

Tre policë që lu ftuan dje me te rr o ristët në s ul min me a rmë në rrugët e Vjenës ishin shqiptarë nga Kosova.

Kështu u shpreh ministrja e jashtme e Kosovës, Meliza Haradinaj-Stublla sot në Berlin, para takimit me Ministrin e jashtëm të Gjermanisë, Heiko Maas.

“Kosova dë non njëzëri su lmet e natës së shkuar në Vjenë.

Nuk do të jap komente mbi burime të pakonfirmuara, por do të doja të nenvijëzoja disa fakte të rëndësishme mbi atë çfarë ka ndodhur dje.

Tre prej efektivëve të policisë që iu përgjigjën su lm eve të mbrëmshme ishin shqipëtarë, shtetas të Kosovës,

të cilët jetojnë të mirëintegruar në Vjenë dhe punojnë e lu f tojnë krahas qytetarëve austriakë për të

mbr ojtur vlerat dhe qëllimet që ne ndajmë me popullin austriak”, tha ministrja e Jashtme e Kosovës.

Ajo tha se Kosova qëndron përkrah aleatëve në lu ftën kundër lSlS-it dhe te rro ri zm