/Ju kujtohet aktori qe Iaujti roIin e “partizani i vogeI VeIo” SHlKONl si duket ai sot

Ju kujtohet aktori qe Iaujti roIin e “partizani i vogeI VeIo” SHlKONl si duket ai sot

Sa të çlirojë Shqipërinë edhe erdha…” E mbani mend batutën e djalit me theks jugor në filmin me temë patriotike “ Partizan i vogël Velo”.

I duhej një pu.shkë për të Iuftuar maleve… Sot, Petro Papakosta (Velo) nuk kërkon më një pu.shkë, por një penë.

Velo partizani është një ndër personazhet më të dashur dhe më dr amatik të filmave shqiptar.

Djaloshi nga Vlora rrëmbeu zemrat e brezave me rradhë, kur d ëshpërimisht dhe ngultazi kërkonte të kontribuonte në çIirimin e vendit.

Më pas rr ënqethi në skenën kulmore të filmit, në të cilën q an komandantin e rënë në Iuftë.

Ai vazhdon të merret me art, duke shkruar e pikturuar, e nëse do të kishte vazhduar me aktrim do të kishte qënë një pasuri e çmuar!