/Ju NJOHlM me shtetet që kanë USHTRlNË më të FUQlSHME në botë?

Ju NJOHlM me shtetet që kanë USHTRlNË më të FUQlSHME në botë?

Duke vlerësuar 55 faktorë për të përcaktuar rezultatin e pikëve të një PowerIndexi “Global Firepower 2019” rendit vendet me të fuqishme ush tarake në botë.

Lista ka nisur me 136 vende të përparuara dhe më pak të zhvilluara ku përfshihen parametrat, vendndodhjen e tyre gjeografike, varësinë e burimeve natyrore, fuqinë punëtore dhe shëndetin aktual ekonomik.

Duhet të theksohet se aftësia bërtha more dhe lidershipi aktual politik / usht arak nuk merren parasysh.

Gjithashtu, kombet e bllokuara me tokë nuk janë penaIizuar për mos patur një flotë në det.

Këtu është një vështrim në 50 kombet më të fuqishme ush tarake, sipas listës, që nga 14 prilli 2019.

Në vendin e katërt është India dhe në të tretin Kina. Rusia qëndron në vendin e 2 dhe lista kryesohet nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Në fund të listës është Kazakistani që ndiqet nga shtetet si: Siria, Angola, Iraku, Venezuela, Kolumbia, Malajzia, Nigeria, Peruja, Bjellorusia, Rumania, Uzbekistani, Holanda,

Argjentina, Norvegjia, Majnamari, Zvicra, Afrika e Jugut, Meksika, Suedia, Çekia, Ukraina, Greqia, Tajlanda, Arabia e Jugut, Kanadaja, Tajvani, Algjeria, Polonia, Australia, Vietnami,

Spanja, Koreja e Jugut, Pakistani, Izraeli, Indonezia, Brazili, Irani, Egjipti, Italia.

Në vendin e 10 renditet Gjermania dhe pasohet nga Turqia. Japonia është në vendin e 8 dhe Koreja e Veriut në vendin e 7. Në vend të 6 qendron Mbretëria e Bashkuar dhe në të pestin është Franca.