Lajme

Ka qenë njëra ndër aktoret më të bukura në atë kohe, ajo tashmë është 50 vjece dhe ndryshimi i saj do t’iu lë pa fjalë…!!!

Në vitet e para të demokracisë pati fatin të merrte një ftesë nga shkolla e famshme franceze “Florent” për të bërë një eksperiencë të cilën ia ofroi z.François Florent, krijuesi dhe drejtuesi i të kësaj shkolle franceze e internacionale.

U nis drejt Parisit të famshëm ku prindërit e saj hynë në borxh për ti paguar biletën e avionit.

Komedia “Edhe ashtu edhe kështu”, me regji dhe skenar të Bujar Kapexhiut, me muzikë të Ardit Gjebresë është prodhuar në vitin 1989 nga “Kinostudio Shqipëria e Re”.

Sesilia Plasari ishte vetëm 23 vjeçe kur luajti në filmin “Edhe kështu edhe ashtu”.

Shënonte viti 1989 dhe era e ndryshimeve në bllokun komunist kishte filluar të frynte edhe në Shqipëri.

Me një stil flokësh të rrallë për kohën dhe një fytyrë ëngjellore ajo mahniti shikuesit me pamjen e saj gjatë asaj periudhe, ndoshta nga të paktat bukuri që shqiptarët mundeshin të përballeshin në atë periudhë ku mungonte çdo gjë.

Ajo e ka ndërtuar jetën mes Shqipërisë dhe Francës duke u angazhuar në jetën artistike atje.

Sesilia është pak më shumë se 50 vjeç dhe ruan të njëjtën fisnikëri e freski edhe pse vitet kanë kaluar.