/Ka vetëm një muaj j etë, këtij 17-vjeçari nuk i ikën buzëqeshja nga fytyra

Ka vetëm një muaj j etë, këtij 17-vjeçari nuk i ikën buzëqeshja nga fytyra

Një i ri 17-vjeçar është diag.nostifikuar me ka.ncer dhe i ka mbetur vetëm 1 muaj kohë për të je.tuar. Ai i ka kaluar Krishtlindjet në spitaI dhe nuk e ka hequr në asnjë moment buzëqeshjen e tij nga fytyra.

Joseph Lunn u dërgua në spitaI në muajin prill duke menduar se ka apan.desit, por mori lajmin shk.atërues, ai v.uante nga sarkoma synoviaIe. 17-vjeçarit nga Mitcham në jug të Londrës, iu tha se vunate nga një ka.ncer i pash.ërueshëm, i cili prek një në një milion njerëz.

Pas shtatë raundeve të kimi.oterapisë rra.skapitëse, Jozefi vazhdoi të jetojë jetën e tij sa më normale të jetë e mundur. Ai shkoi në shkollë, luajti kriket dhe madje aplikoi për të shkuar në universitet për të studiuar fiziologjinë sportive.

Pasi u shërua nga një opera.cion për të hequr katër tu.more nga barku i tij, ai u detyrua përsëri të shkonte në spitaI ditën e Krishtlindjeve për shkak të përk.eqësimit të gjendjes shëndetësore. Mjekët i kanë thënë se ka vetëm disa muaj për të je.tuar.

Pavarësisht kësaj fatk.eqësie, babai i Jozefit Dave tha se “buzëqeshja nuk i ka ikur asnjë moment nga fytyra e djalit”.

Lunn shtoi:

Ne nuk besojmë se përfundimi do jetë pozitiv, por buzëqeshja e tij është gjëja që po na bën të gjithëve të fortë. Ai duke qenë kaq pozitiv na ndihmon neve si prindër. Është një djalë i ri, je.ta e të cilit është kthyer tërësisht përmbys, por ai ende është duke buzëqeshur dhe duke menduar për njerëzit e tjerë pa u ndier keq për veten e tij.
Unë gjithmonë u them të gjithëve se Jozefi është një djalë i ri i jashtëzakonshëm. Ai është një frymëzim për bashkëmoshatarët e tij. I them shpesh se po të isha në vendin e tij nuk do isha kaq pozitiv sa ai”.
Z. Lunn tha se e vetmja herë kur djali i tij u mërzit, është kur mendonte se si motra e tij e vogël Amelia, 12 vjeç, do të reagonte ndaj këtij lajmi. Por Jozefi ishte këmbëngulës që këtë lajm t’ia tregonte vetë asaj.