/Kap pëIIumbin në fshat , por ngeI pa fjaIë nga ajo që i gjen në këmbë shpendit.

Kap pëIIumbin në fshat , por ngeI pa fjaIë nga ajo që i gjen në këmbë shpendit.

Pellumbat pergjithesisht ne kohe te koherave kane qene nder shpendet qe kane sherbyer si ‘posta e shpejte’ mes fiseve.

Megjithese mund te mos kete lidhje aspak me kete me siper, ky rast vjen nga nje qytetar Elbasanas qe ka kapur nje pellumbe me nje unaze ne kembe.

Ai e pershkruan si nje pellumb te zi ndryshe nga te bardhet qe jane ‘te bute’ dhe qe mbahen ne kafaz por qe ka edhe nje unaze me numrin “1” ne kembe.

Ja cfare shkruan qytetari:
“Përshëndetje! Kam gjetur një pëllumb me një unazë, por nuk ia di domethënien.

Kam disa ditë që e kam kapur këtu në një fshat të Elbasanit. Pëllumbi gjithashtu ka një gisht të pr;erë.

Nëse ka ndonjë që interesohet për të le më kontaktojë nëpërmjet jush.”