/Kapën peshkun që ka një vIerë prej 3 miIionë eurosh,ja cfare bejne me te peshkatarët

Kapën peshkun që ka një vIerë prej 3 miIionë eurosh,ja cfare bejne me te peshkatarët

Tre peshkatarë kanë kapur një peshk gjigant ton që peshonte plot 272 kg ndërkohë që kishin dalë për peshkim në brigjet e Irlandës.

Dave Edwards, ishte ai që e kapi peshkun e rrallë ton dhe madje arriti që të bënte edhe një foto me të ndërkohë që po e të.rhiqnin në anë të varkës.

Peshku që ra në grepin e këtyre peshkatarëve është një nga më të fuq.ishmit e Oqeanit Atlantik dhe mund të vlejë deri në 3 milionë euro në Japoni. Edwards, bashkë me miqtë e tij Darren O’Sullivan dhe Henk Veldman, ishin të parët që kapën një ton bluefin në bregun jugor të Irlandës.

Peshku është dy metra e gjysmë i gjatë dhe peshkatarët e gëzuar nuk ngurruan të bënin një foto për të shënjuar rastin.

Gjithsesi, edhe pse po ta shesësh kushton plot 3 milionë euro, peshkatarët e lëshuan peshkun gj.igant sërish në det.

Ata janë pjesë e një programi që merret me monitorimin e këtyre peshqve.