/Kapet kaIIamari PËRBlNDËSH! SHlKONl sa i gjatë është

Kapet kaIIamari PËRBlNDËSH! SHlKONl sa i gjatë është

Një kallamar aspak normal nga përmasat që ka është zbuluar në brigjet e Ëellington-it, në Zelandën e Re.

Kjo krijesë e cila ishte 4 metra e gjatë, është zbuluar nga tre vëllezër, të cilët kishin dalë për një zhytje në mëngjes.

Daniel, Jack dhe Matthew Aplin ishin duke u zhytur, kur u përballën me kallamarin “përb;indësh”. Ata thanë se kishin parë peshkaqenë gjatë zhytjes, nuk kishin parë kurrë një kallamar të kësaj madhësie.

Pas zbulimit të kësaj krijese ata kontaktuan me Institutin Kombëtar të Ujit dhe Kërkimeve, të cilët e morën kallamarin për studim.