/KARDlOLOGU: Pse duhet të mbani gjithnjë ASPlRlNË afër shtratit

KARDlOLOGU: Pse duhet të mbani gjithnjë ASPlRlNË afër shtratit

Nuk e dija!

E pyeta mjekun tim përse njerëzit shkojnë shpesh në banjë gjatë natës.

Mjeku më tha se graviteti i zemrës mban ujë në pjesën e poshtme të trupit dhe kur ai është drejtë me këmbët bymehet.

Kur shtriheni në shtrat, org anet më të ulët (këmbët, etj) janë deri në veshka dhe kjo bën që ve;shkat të nxjerrin ujë për shkak se e ka më të Iehtë.

E dija se duhet ujë minimal për të ndihmuar në largimin e toksinave nga trupi.

Ajo që nuk dija është se uji i pijshëm në një moment të caktuar e maksimizon efektivitetin e tij në trup dhe koha e duhur për ta pirë është:

– 2 gota ujë pas zgjimit; ndihmon aktivizimin e organeve të brendshme.

– 1 gotë ujë 30 minuta para një vakti ndihmon tretjen.

– 1 gotë uji para se të bësh dush, ndihmon për të ulur tensionin e gj;akut.

– 1 gotë uji para se të shkoni në shtrat, shmang goditjet ose suImin në zemër.

Unë mund të shtoj edhe këtë: mjeku tha se uji për të fjetur do të ndihmojë në parandalimin e dhimbjeve të këmbëve gjatë natës.

Muskujt e këmbëve janë në kërkim të hidratimit dhe prej aty ngërçet zgjohen.

Dr. Virend Somers është kardiolog dhe thotë: “Shumica e suImeve të zemrës ndodhin gjatë ditës, zakonisht deri në 6 suIme në gjysmë dite.

Vu;ajtja natën, kur zemra duhet pushojë më të shumë, do të thotë se ka ndodhur diçka e çuditshme”.

Somers dhe kolegët e tij kanë punuar për një dekadë për të treguar se apnea e gjumit dhe gërhitja janë fajtorët.

Nëse merrni aspirinë një herë në ditë, merreni atë natën.

ARSYEJA: Aspirina ka një “gjysmë-jete” në 24 orë, kështu që nëse shumica e suImeve në zemër ndodh në orët e hershme të mëngjesit, aspirina përqendron sistemin e qarkuIIimit të gj akut.

Diçka që duhet të dimë për të ndihmuar veten: Bayer është duke bërë aspirinën kristal e cila shkrihet menjëherë në gjuhë. Kjo vepron shumë më shpejt se tabletat.
PSE TË MBANI ASPIRINË PRANË SHTRATIT?

Për suIme në zemër!

Nëse kjo ndodh, menjëherë shtyp dy aspirina në gojë dhe shkriji me pak ujë.

Simptoma të tjera të suImit në zemër, përveç d;himbjes së gj;oksit dhe krahut të majtë.

Duhet të merret parasysh edhe dh;imbja intensive në nofullën dhe/ose qafën e djathtë, si dhe shumë dj;ersitje; megjithatë, këto simptoma mund të mos ndodhin shpesh.

Ndoshta nuk ka dhimbje në g;joks gjatë një suImi në zemër.

Shumica e njerëzve (rreth 60%) që kanë kaluar një at;ak në zemër gjatë gjumit nuk u zgjuan.

Megjithatë, nëse ndodh me dh;imbje gjoksi, kjo mund ta zgjojë nga gjumi i thellë.

Dhe mund të njoftoni një fqinj apo një të afërm.

Thuaj: “SuIm në ze;mër”.

Uluni në një karrige ose në një divan pranë derës, prisni që ai të vijë… dhe të shikojë… mos u shtri!