/Katedralja e Parisit përIoti botën, Sali Berisha publikon pamjet e rralla kur monumenti historik shqiptar bo.mbardohet dhe…(Video)

Katedralja e Parisit përIoti botën, Sali Berisha publikon pamjet e rralla kur monumenti historik shqiptar bo.mbardohet dhe…(Video)

Ndërkohë që djegia e katedrales së famshme të Parisit Notre Dame ka përlotur botën për të gjitha vlerat që ajo përmban dhe trashëgiminë e shkëlqyer, ish-kryeministri Sali Berisha ka hequr një paralele të dhlmbshme me atë që ndodhi në Shqipëri, në vitin 1969, kur u ho.dh në erë një monument kulture si Kisha e Vaut të Dejës.

Por, duke publikuar pamjet e rralla, Berisha nuk ndalet vetëm këtu:

“Kjo është Kisha e Vaut të Dejës, më e vjetra e Shqipërisë, – shkruan Berisha, – e cila në një akt geno.cidi kulturor, u h.odh në erë me urdhër të etërve shpirtërorë dhe biologjikë të Edvin Ramës: Enver Hoxha, Ramiz Alia, Kristaq Rama, xhelatë të popullit shqiptar.”

https://www.facebook.com/SaliBerisha/videos/655499321570499/?t=0