Këto janë tuneIet që do strehonin elitën komuniste në rast Iufte

0
365

Për shkak të pozicionit gjeografik dhe relievit të thyer malor, Skrapari, gjatë komunizmit u vendos të kthehej në kryeqytetin e vendit në rast lu fte.

Në më pak se një vit e gjithë zona u rrethua nga një zinxhir fortifikimesh dhe objektesh strategjike mes te cilëve njeri kishte rëndësinë me të madhe.

Në të do të vendosej vetë Enver Hoxha dhe të gjithë krerët e tjerë të lartë të Partisë Komuniste.

Ky objekt përfshinte një grup vilash të ndërtuara në brendësi të një mali me të gjithë kushtet dhe sigurinë e nevojshme.